The Microplane Meat Tenderrizer and Grilling The Perfect Flank Steak

Έχετε λίγο χρόνο όταν πρόκειται να προετοιμάσετε το κρέας σας για ψήσιμο; Γυρνάτε σπίτι από το μπακάλικο με το φαγητό σας και εύχεστε να μπορούσατε να βγείτε στο ψητό, αλλά έχετε κρεμαστεί στην ώρα σας για να μαλακώσετε το κρέας σας; Το τρυφερό του κρέατος σας μόλις έγινε πιο γρήγορο και ευκολότερο.

Το Microplane Meat Tenderizer είναι κατασκευασμένο με εξαιρετικά αιχμηρές, χαραγμένες λεπίδες. Οι μοναδικές λεπίδες δημιουργούν την πιο αποτελεσματική και γρήγορη μέθοδο διάσπασης και μαλάκυνσης των ινών των πιο σκληρών και συχνά των πιο γευστικών κομματιών κρέατος, όπως το πλάγιο και το

φούστα μπριζόλα, με ευκολία. Το Microplane’s Meat Tenderizer χρησιμοποιεί την ακρίβεια μιας υπερυψωμένης λεπίδας με κοφτερή ξυράφι για να κόβει εύκολα σε σκληρό κρέας για βέλτιστα αποτελέσματα με λιγότερο χρόνο και προσπάθεια. Το στρογγυλό σχήμα κάνει το gadget της κουζίνας εύκολο στη χρήση. Εσείς ο Grill Master ή ο Indoor Chef το πιάνετε και το περνάτε πάνω από το κρέας σας. Αυτή η διαδικασία διαρκεί δευτερόλεπτα και αμέσως η μπριζόλα σας έγινε τρυφερή. Ενώ άλλες μέθοδοι μπορεί να χρειαστούν 24 ώρες για να λάβουν τα ίδια αποτελέσματα.

Μόλις το κρέας σας είναι τρυφερό, πρέπει να καρυκευτεί. Υπάρχουν πολλές επιλογές. Κρατώντας το απλό, μπορείτε να καρυκεύσετε κάθε πλευρά της μπριζόλας με αλάτι και πιπέρι γενναιόδωρα. Το αλάτι Lawrys Seasoned Salt είναι βασικό σε πολλά σπίτια και μπορεί να προστεθεί για επιπλέον γεύση. Το McCormick Grillmates Marinade είναι γρήγορο, εύκολο και γευστικό. Κυκλοφορούν σε μια ποικιλία γεύσεων: Garlic Herb & Wine, Smoky Applewood, Peppercorn & Garlic, Spiced Brandy & Herb για να αναφέρουμε μερικές. Επιλέξτε τη μαρινάδα σας και καλύψτε καλά κάθε πλευρά. Για πιο δυνατή γεύση μαρινάρετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή όλο το βράδυ.

Αφού ετοιμάσετε το κρέας σας, είναι ώρα να το μαγειρέψετε. Το ψήσιμο στη σχάρα είναι πολύ καλός τρόπος για να μαγειρέψετε μπριζόλα. Για ψησταριές υγραερίου, ανάψτε έναν καυστήρα και ρυθμίστε τον στο „high“. Με το καπάκι της ψησταριάς κλειστό αφήστε μερικά λεπτά να ζεσταθεί η σχάρα. Αφήνετε τον δεύτερο καυστήρα κλειστό ώστε να υπάρχει χώρος για να μεταφέρετε το κρέας για αργό ψήσιμο μετά το αρχικό ψήσιμο.

Για ψησταριές με κάρβουνα, ρίξτε κάρβουνα στο κάτω μέρος της ψησταριάς. Εάν είναι δυνατόν, σπρώξτε όλα τα κάρβουνα στη μία πλευρά, έτσι ώστε το μισό της ψησταριάς να μην έχει κάρβουνα κάτω από αυτό. Αφού ψήσετε το κρέας, αυτό το μέρος της σχάρας θα χρησιμοποιηθεί για αργό ψήσιμο. Ανάψτε τα κάρβουνα και αφήστε τα να καούν ελεύθερα μέχρι να σβήσουν οι φλόγες και τα κάρβουνα να γίνουν κυρίως γκρι. Η επιφάνεια του γκριλ πρέπει να είναι αρκετά ζεστή: δεν πρέπει να μπορείτε να κρατάτε το χέρι σας κοντά στη σχάρα περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Τώρα που η ψησταριά σας είναι ωραία και ζεστή, προσεκτικά με μια βούρτσα ψησταριάς ή μαζεμένες χαρτοπετσέτες καλύψτε τη σχάρα με ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι πάνω από τον καυστήρα ή τα κάρβουνα. Αφού εφαρμόσετε το λάδι στη σχάρα, τοποθετήστε το κρέας στη σχάρα. Παρατηρήστε τον ήχο που τσιρίζει καθώς το κρέας αγγίζει την επιφάνεια της ψησταριάς. Τα πρώτα λεπτά του ψησίματος του κρέατος σας ψήνει το κρέας. Αφήστε το να ψηθεί ανενόχλητο για 3 με 4 λεπτά και μετά αναποδογυρίστε το. Θα πρέπει να ροδίσει καλά με τραγανές σκούρες καφέ ή μαυρισμένες μερίδες. Αν όχι

αναποδογυρίστε το για να συνεχίσετε το μαγείρεμα. Ψήνοντας στη σχάρα τη μπριζόλα σε δυνατή φωτιά «μαυρίζει» το κρέας, δημιουργώντας μια τραγανή εξωτερική στρώση που έχει υπέροχη γεύση και σας δίνει μια υφή που πιέζει το στόμα. Ο κύριος λόγος για το ψήσιμο είναι απλώς η γεύση και η υφή.

Αφού μαγειρευτεί κάθε πλευρά της μπριζόλας και η κάθε πλευρά φαίνεται καφέ με τραγανές μαύρες περιοχές, μετακινήστε το κρέας σας στον καυστήρα που είναι „off“ ή στο τμήμα του BBQ όπου δεν υπάρχουν κάρβουνα. Η υψηλή θερμοκρασία είναι για σοτάρισμα αλλά όχι για μαγείρεμα. Υψηλή θερμότητα εύκολα

οδηγεί σε κάψιμο. Η χαμηλή και σταθερή θερμοκρασία είναι η καλύτερη για το ψήσιμο στη σχάρα μπριζόλες. Ψήστε τις μπριζόλες για 3 λεπτά από κάθε πλευρά σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι. Μόλις η μπριζόλα σας φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 130 βαθμών Φ (54,5 βαθμών C) είναι έτοιμο. Αυτό είναι για medium rare. Αυτή είναι η προτεινόμενη υγιεινή θερμοκρασία, αλλά εδώ είναι το εύρος για όσους προτιμούν τις μπριζόλες τους σε διαφορετικά επίπεδα ετοιμότητας:

120 βαθμοί Φ (49 βαθμοί Κελσίου) Σπάνιο

130 βαθμοί Φ (54,5 βαθμοί Κελσίου) Μέτρια Σπάνια

140 βαθμοί F (60 βαθμοί C) Μεσαίο

150 βαθμοί Φ (65,5 βαθμοί Κελσίου) Μεσαίο πηγάδι

160 βαθμοί Φ (71,1 βαθμοί C) Μπράβο

Η χρήση ενός θερμόμετρου κρέατος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία και τη συνολική ετοιμότητα. Κατά γενικό κανόνα, όσο πιο ροζ είναι το εσωτερικό της μπριζόλας σας τόσο λιγότερα έχει ψηθεί. Κόψτε σε ένα χοντρό μέρος του κρέατος για να εξετάσετε το εσωτερικό του. Εάν το εσωτερικό του κρέατος σας είναι πιο σκληρό από το εξωτερικό, έχει έντονο ροζ χρώμα ή/και έχει χυμούς που δεν είναι καθαροί, το κρέας σας δεν είναι έτοιμο και πρέπει να ψηθεί περισσότερο. Εάν οι εξωτερικές άκρες του κρέατος είναι καφέ γκρι ενώ το εσωτερικό είναι ανοιχτό ροζ χρώμα και οι χυμοί του κρέατος είναι καθαροί, είστε έτοιμοι να το φάτε.

Αφού τους βγάλετε το κρέας από τη σχάρα, χρησιμοποιήστε καθαρά σκεύη και ένα καθαρό πιάτο σερβιρίσματος. Μην χρησιμοποιείτε το πιάτο με τα μαγειρικά σκεύη που άγγιξαν άψητο κρέας. Υπάρχουν βακτήρια στα πιάτα και τα μαγειρικά σκεύη από το άψητο κρέας που μπορούν να μεταφερθούν στο μαγειρεμένο κρέας εάν τα χρησιμοποιήσετε, κάτι που μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε σοβαρά εάν καταποθείτε. Να φροντίζετε πάντα να χρησιμοποιείτε καθαρά μαγειρικά σκεύη όταν σερβίρετε το φαγητό σας από τη σχάρα.

Τώρα ξέρετε για το Microplan Meat Tenderizer και πόσο αποτελεσματικό είναι. Ξέρετε για το καρύκευμα του κρέατος σας και την προετοιμασία του για τη σχάρα. Επίσης, γνωρίζετε πώς να ρυθμίσετε τη σχάρα σας για τέλειες συνθήκες ψησίματος. Και ξέρετε πώς να ψήσετε την καλύτερη μπριζόλα. Καλή επιτυχία και καλό ψήσιμο!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.