8 Χρήσιμες συμβουλές για τη ρύθμιση του νέου σας υπολογιστή

Η αγορά ενός νέου υπολογιστή είναι μια από τις απολαύσεις της ζωής, αλλά ο ενθουσιασμός μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε απογοήτευση όταν προσπαθείτε να μεταφέρετε τα πάντα από τον έναν υπολογιστή στον άλλο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το στήσιμο, που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε το τραβήξιμο των μαλλιών σας.

1. Μεταφέρετε τα σημαντικά δεδομένα σας σε μια μονάδα flash ή αποκτήστε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Κάντε το αμέσως μόλις μάθετε ότι πρόκειται να αντικαταστήσετε τον παλιό σας υπολογιστή. Αυτό θα σας δώσει μια πηγή αντιγράφων ασφαλείας για όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

2. Χρησιμοποιήστε ειδικά καλώδια για μεταφορά δεδομένων από υπολογιστή σε υπολογιστή για να διευκολύνετε τα πράγματα για εσάς. Ωστόσο, μπορείτε να τα βγάλετε πέρα ​​με μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε τον παλιό σκληρό δίσκο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο για τον νέο σας υπολογιστή. Ελέγξτε ηλεκτρονικά ή σε τοπικά καταστήματα υπολογιστών για ένα περίβλημα εξωτερικού σκληρού δίσκου που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο ως εξωτερική μονάδα δίσκου.

3. Εάν ο παλιός σας σκληρός δίσκος είναι τηγανισμένος, μην τον πετάξετε ακόμα. Επικοινωνήστε με ένα τοπικό κατάστημα υπολογιστών και δείτε εάν μπορούν να ανακτήσουν σημαντικά δεδομένα που χρειάζεστε.

4. Εάν χρησιμοποιείτε λογισμικό συσκευής φαξ ή τηλεφώνου, πιθανότατα πρέπει να αγοράσετε ένα εξωτερικό μόντεμ USB. Πολλοί νέοι υπολογιστές δεν διαθέτουν μόντεμ τηλεφώνου επειδή η ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας κυριαρχεί στις μέρες μας. Αυτά τα μόντεμ δεν είναι ακριβά, αλλά βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό σας θα λειτουργεί με το μόντεμ που αγοράζετε.

5. Οι περισσότεροι νέοι υπολογιστές διαθέτουν μόνο δοκιμαστικές εκδόσεις προγραμμάτων γραφείου και θα πρέπει να αγοράσετε νέα ή να επανεγκαταστήσετε τα παλιά σας προγράμματα. Συγκεντρώστε όλες τις πληροφορίες κλειδιού προϊόντος λογισμικού που σκοπεύετε να μεταφέρετε στον νέο υπολογιστή. Τοποθετήστε όλες αυτές τις πληροφορίες σε ένα έγγραφο κειμένου και τοποθετήστε το στην επιφάνεια εργασίας του νέου σας υπολογιστή για εύκολη πρόσβαση.

6. Μεταφέρετε τους σελιδοδείκτες ή τα αγαπημένα του προγράμματος περιήγησής σας. Ελέγξτε την ενότητα βοήθειας του νέου σας προγράμματος περιήγησης και αναζητήστε „εισαγωγή σελιδοδεικτών“. Θα σας δείξει ακριβώς τι πρέπει να κάνετε.

7. Προτού συνδεθείτε στο διαδίκτυο, ελέγξτε ότι το λογισμικό προστασίας από ιούς λειτουργεί. Εάν έχετε μια πληρωμένη έκδοση (από τον παλιό υπολογιστή), ίσως θελήσετε να τη μεταφέρετε αμέσως, καθώς ο υπολογιστής σας πιθανότατα διαθέτει μόνο δοκιμαστική έκδοση λογισμικού προστασίας από ιούς. Αυτό θα σας γλιτώσει από τον κόπο να κάνετε τη μετάβαση σε 30 ημέρες.

8. Εάν το παλιό σας σύστημα ηχείων (μοντέλα επιτραπέζιου υπολογιστή) δεν λειτουργεί, μπορείτε να αγοράσετε ένα φθηνό σετ ηχείων USB σχεδόν παντού αυτές τις μέρες. Αυτό είναι συνήθως πιο εύκολο από το να σπαταλάτε πολύ χρόνο, προσπαθώντας να κάνετε το παλιό σύστημα να λειτουργήσει.

Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες που συνοδεύουν τον υπολογιστή σας και δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να λειτουργήσει ο νέος σας υπολογιστής. Θυμηθείτε να προστατεύετε τα δεδομένα στη νέα σας μονάδα, δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας σε τακτική βάση. Το νέο λειτουργικό σύστημα μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να συνηθίσει, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ισχυρίζονται πολλοί διαδικτυακοί κριτικοί. Με τον καιρό, μπορείτε να προσαρμοστείτε σε όλες τις παραξενιές. Στην πραγματικότητα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχει μερικά εύχρηστα χαρακτηριστικά που σας αρέσουν.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.