Τεφλόν εναντίον κεραμικών μαγειρικών σκευών – Ποια είναι η μεγάλη υπόθεση;

Για αυτό το άρθρο Μαγειρικά σκεύη από τεφλόν είναι οποιοδήποτε μαγειρικό σκεύος κατασκευασμένο με επίστρωση PTFE, PFOA, PFOE.

Σήμερα όλοι θέλουν να μαγειρεύουν υγιεινά και αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη σάς επιτρέπουν να μαγειρεύετε πολλά φαγητά όπως αυγά ψαριού κοτόπουλο και χοιρινό χωρίς να χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες λαδιού και βουτύρου. Η αντικολλητική επιφάνεια εμποδίζει τα τρόφιμα να κολλήσουν χωρίς χρήση

ανθυγιεινά έλαια και άλλα λίπη. Όλα τα αντικολλητικά σκεύη είναι επικαλυμμένα είτε με κεραμικό είτε με τεφλόν, αλλά πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν τη δική τους μοναδική διαδικασία κατασκευής για να παράγουν αυτό που λένε ότι είναι η καλύτερη, πιο ανθεκτική επίστρωση. Αλλά είναι όλες παραλλαγές κεραμικού ή τεφλόν.

Η μάρκα Teflon ήταν το πρώτο αντικολλητικό σκεύος που παρουσιάστηκε στο κοινό. Κατασκευάστηκε με χρήση πολυτετραφθοροαιθυλενίου PTFE που ανακαλύφθηκε το 1938. Ένα πρόβλημα με όλα τα μαγειρικά σκεύη με μη κεραμική επίστρωση είναι ότι μπορεί να απελευθερώσει τοξίνες που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς. Το κύριο μέλημα του μαγειρέματος με τεφλόν είναι η υπερθέρμανση και η χρήση λανθασμένων σκευών, το μαγείρεμα σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 500 βαθμούς F απελευθερώνει τοξίνες μερικές από τις οποίες θεωρείται ότι προκαλούν καρκίνο. Χρησιμοποιείτε πάντα ξύλινα ή σιλικονούχα σκεύη όταν χρησιμοποιείτε μαγειρικά σκεύη με επίστρωση τεφλόν για να αποφύγετε το θρυμματισμό και το γρατσούνισμα της επιφάνειας μαγειρέματος. Τα μαγειρικά σκεύη από τεφλόν είναι ασφαλή για χρήση σε φούρνους, αρκεί να ψήνετε, να ψήνετε και να ψήνετε σε θερμοκρασίες όχι μεγαλύτερες από 350 βαθμούς F.

Τα μαγειρικά σκεύη με κεραμική επίστρωση γεννήθηκαν από τις ανησυχίες για την υγεία που σχετίζονται με τα μαγειρικά σκεύη με επικάλυψη PTFE, PFOA, PFOE. Ποια είναι λοιπόν η έννοια του Κεραμικού; Η τεχνική έννοια του Κεραμικού είναι «πηλός που έχει σκληρυνθεί στη φωτιά». Για να φτιάξετε μια κατσαρόλα ή τηγάνι, η τυπική διαδικασία κατασκευής ξεκινά με ένα βασικό μέταλλο όπως το σκληρό ανοδιωμένο αλουμίνιο που ψεκάζεται ή βυθίζεται σε ένα ορυκτό τζελ που επικαλύπτει το προϊόν και στη συνέχεια ωριμάζει. Αυτή η διαδικασία εφαρμόζει μια ανόργανη επίστρωση στο προϊόν. Το γεγονός ότι η επίστρωση είναι ανόργανη είναι αυτό που κάνει τα μαγειρικά σκεύη ασφαλή για το περιβάλλον. Η κεραμική επίστρωση είναι εντελώς απαλλαγμένη από PTFE, PFOA και PFOE και η FDA έχει αυστηρές απαιτήσεις για την κατασκευή κεραμικών προϊόντων.

Ένας άλλος περιβαλλοντικός λόγος για την επιλογή κεραμικού είναι ότι η διαδικασία κατασκευής είναι ευκολότερη και συνήθως εφαρμόζεται μόνο μία στρώση. Το τεφλόν απαιτεί πολλές επικαλύψεις, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να σκληρυνθεί και καταναλώνει περισσότερη ενέργεια. Επίσης, η κεραμική επίστρωση μπορεί να θερμανθεί σε θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 800 βαθμούς F.

Όταν πρόκειται για την απόφαση ποιο να επιλέξετε, κάντε στον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις.

  • Όταν μαγειρεύετε στο μάτι της κουζίνας χρησιμοποιείτε κυρίως μέτρια φωτιά;

  • Θα χρησιμοποιήσεις ξύλινα ή σιλικονούχα σκεύη;

  • Το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού που μαγειρεύετε στο φούρνο θα είναι περίπου 350 βαθμούς F;

  • Θα μαγειρεύετε κυρίως συνταγές που δεν απαιτούν υψηλή θερμοκρασία;

Εάν απαντήσετε ναι σε όλες τις ερωτήσεις, το τεφλόν είναι μια καλή και ασφαλής επιλογή.

Εάν ανησυχείτε για το μαγείρεμα σε περιβάλλον χωρίς χημικά, χρησιμοποιήστε συνήθως υψηλή θερμοκρασία που θέλει εύκολο καθάρισμα, ανθεκτικότητα και δυνατότητα χρωματικού συντονισμού των μαγειρικών σας σκευών. Τα κεραμικά σκεύη θα ήταν καλύτερη επιλογή.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.