Τα καλά και τα κακά της ψηφιακής τηλεόρασης

Υπάρχουν πολλά οφέλη στην ψηφιακή τηλεόραση. Πολλοί διαφορετικοί τομείς της βιομηχανίας ψυχαγωγίας έχουν συγκεντρωθεί για να κάνουν αυτήν την τεχνολογία τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης μετάδοσης. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, η βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισαν να κάνουν την τηλεοπτική μετάδοση εντελώς ψηφιακή από τις 19 Φεβρουαρίου 2009.

Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα οικονομικό ή πολιτικό όφελος ή παγίδα, η ψηφιακή τηλεόραση θα αποφέρει σίγουρα μια σειρά από οφέλη αφού αντικαταστήσει την παλιά αναλογική μορφή που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή.

Η νέα ψηφιακή μορφή θα χρησιμοποιεί εξοπλισμό υπολογιστή για τη μετατροπή εικόνων και ήχου μιας τηλεόρασης σε ψηφιακή μορφή πριν μεταδοθεί στους θεατές. Όταν το τηλεοπτικό σήμα φτάσει στον προορισμό, μια άλλη συσκευή υπολογιστή θα καθαρίσει τις παρεμβολές από το σήμα και θα τις ανακατασκευάσει στον προγραμματισμό της τηλεόρασης για να αφήσει τον θεατή να απολαύσει καθαρές εικόνες και υπέροχο ήχο. Αυτή είναι μια μεγάλη βελτίωση που μπορούν να περιμένουν οι θεατές όταν η ψηφιακή τηλεόραση καταλαμβάνει την αναλογική τηλεόραση. Ένα άλλο πρόσθετο χαρακτηριστικό της ψηφιακής τηλεόρασης είναι ότι επιτρέπει έναν οδηγό προγράμματος στην οθόνη ακόμα και όταν προβάλλεται πρόγραμμα. Υπάρχουν επίσης κάποια άλλα παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτή τη νέα ψηφιακή τηλεόραση. Η μετάδοση ψηφιακής τηλεόρασης χρησιμοποιεί τεχνολογία συμπίεσης που θα καταλαμβάνει λιγότερο εύρος ζώνης. Αυτό θα αφήσει περισσότερες συχνότητες για άλλους σκοπούς.

Με όλα τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τηλεόρασης, υπάρχουν μερικά μικρά μειονεκτήματα που την καθιστούν κατώτερη από την αναλογική τηλεόραση σε κάποιο τομέα. Για παράδειγμα, η αναλογική τηλεόραση μπορεί να μεταδώσει μεγαλύτερη απόσταση από την ψηφιακή τηλεόραση. Ακόμα κι αν βρίσκεστε πολύ μακριά από την πηγή αναλογικής τηλεόρασης, θα μπορείτε να έχετε κατανοητή τηλεόραση. Στη χειρότερη περίπτωση, η εικόνα θα γίνει ασαφής και όχι ξεκάθαρη. Όσον αφορά την ψηφιακή τηλεόραση, η ποιότητα της εικόνας θα εξασθενίσει καθώς απομακρύνεται από την πηγή και θα εξαφανιστεί όταν φτάσει στη μέγιστη απόστασή της. Επομένως, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικοί θεατές που προσκολλώνται στην αναλογική τηλεόραση επειδή ενδέχεται να μην μπορούν να λάβουν ισχυρό ψηφιακό σήμα στην περιοχή τους. Έτσι, είναι καλύτερα με αναλογική τηλεόραση. Έτσι, αυτός ο λόγος κάνει ξανά δημοφιλείς τις τεράστιες κεραίες στην ταράτσα.

Ένα άλλο μειονέκτημα της ψηφιακής τηλεόρασης είναι η ανάγκη για δέκτη τηλεόρασης. Αυτός ο δέκτης τηλεόρασης δεν είναι ενσωματωμένος στις παλαιότερες τηλεοράσεις. Επομένως, μετά τις 19 Φεβρουαρίου 2009, κάποιος θα πρέπει να αγοράσει μια νέα τηλεόραση ή να αγοράσει ένα ειδικό κουτί τηλεόρασης για να μετατρέψει το αναλογικό σήμα σε ψηφιακό σήμα, ώστε να μπορεί να προβληθεί από την οθόνη της τηλεόρασης.

Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών θα έχουν τεράστια κέρδη. Αυτά είναι τα λεγόμενα πολιτικά και οικονομικά πλεονεκτήματα με τα οποία είναι δυσαρεστημένοι οι καταναλωτές. Όποια και αν είναι η περίπτωση, θα πρέπει να πουλήσουν την αναλογική τους τηλεόραση ή να τη μετατρέψουν όταν έρθει η ημέρα της ψηφιακής τηλεόρασης. Μακροπρόθεσμα, οι τηλεθεατές στην Αμερική θα επωφεληθούν από την εισαγωγή της ψηφιακής τηλεόρασης. Αν και μπορεί να είναι μπερδεμένοι και απογοητευμένοι με την αλλαγή, θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η αλλαγή είναι μια αλλαγή προς το καλύτερο.Source by Teddy Low

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.