Συμβουλές για την ασφάλεια των υπολογιστών – Πώς μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή προστασία για τον οικιακό υπολογιστή ή την επιχείρησή σας;

Πρέπει να επενδύσετε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλειας υπολογιστών ή τα δωρεάν εργαλεία προστασίας από ιούς και κακόβουλου λογισμικού παρέχουν αρκετή προστασία; Πολλοί ειδικοί αυτές τις μέρες συνιστούν πραγματικά προστασία all inclusive, καθώς τα δωρεάν εργαλεία μπορούν μόνο να σας προστατέψουν τόσο πολύ. Επιπλέον, συνήθως συνοδεύονται από ενοχλητικές διαφημίσεις και επιβραδύνουν το σύστημα.

Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες σουίτες ασφαλείας Pro είναι διαθέσιμες ως δωρεάν δοκιμή, επομένως μπορείτε να τις δοκιμάσετε προτού αποφασίσετε αν θα άξιζε ή όχι τον κόπο να κάνετε την αγορά.

Εάν είστε επαγγελματίας χρήστης, σίγουρα θα χρειαστείτε περισσότερα από ένα δωρεάν προϊόν προστασίας από ιούς. Θα χρειαστείτε καλή προστασία τείχους προστασίας, προστασία ransomware, ασφάλεια διακομιστή, προστασία τελικού σημείου, προστασία πύλης Διαδικτύου, κρυπτογράφηση δεδομένων και ούτω καθεξής. Η ιδανική λύση ασφαλείας θα προσφέρει βοήθεια διαχείρισης και αντιμετώπισης προβλημάτων όποτε τη χρειάζεται η εταιρεία σας.

Για τους οικιακούς χρήστες, η καλύτερη λύση είναι κάπου στη μέση. Τα δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς συνήθως δεν είναι αρκετά και η ασφάλεια σε επιχειρηματικό επίπεδο είναι υπερβολική. Θα χρειαστείτε προστασία για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα email και τις απειλές ιστού. Μια καλή λύση ασφάλειας υπολογιστή θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ενότητα που θα σας προστατεύει από ιστότοπους με κακόβουλο περιεχόμενο. Είναι πάντα καλύτερο να αντιμετωπίζετε ιούς και κακόβουλο λογισμικό στο πρόγραμμα περιήγησης παρά να πρέπει να τα εξαλείφετε όταν φτάσετε στον υπολογιστή.

Εάν κάνετε τα περισσότερα ή όλα τα οικονομικά σας στο διαδίκτυο και σας αρέσει να ψωνίζετε σε ηλεκτρονικά καταστήματα, η οικονομική προστασία είναι ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό ενός προγράμματος ασφάλειας υπολογιστών. Διατηρείτε τα χρήματά σας, τα τραπεζικά στοιχεία, τη διεύθυνση και άλλες ιδιωτικές πληροφορίες ασφαλή και προστατευμένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορείτε να πραγματοποιείτε οικονομικές συναλλαγές με πολλαπλά επίπεδα προστασίας.

Φιλικότητα προς τον χρήστη ως μέρος των προγραμμάτων ασφάλειας υπολογιστών

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η φιλικότητα προς τον χρήστη. Οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να διαχειρίζονται την ασφάλειά τους από οπουδήποτε μέσω του λογαριασμού τους. Όλες οι επιλογές διαμόρφωσης θα πρέπει να παρουσιάζονται με απλό τρόπο. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν προβλήματα κατά την πλοήγηση στη διεπαφή. Η ασφάλεια του υπολογιστή θα είναι σπατάλη χρημάτων εάν δεν μπορείτε καν να καταλάβετε πώς να τη χρησιμοποιήσετε. Εάν υπάρχει κάποια ρύθμιση που δεν καταλαβαίνετε, θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμη παρουσίαση που θα εξηγεί σε τι χρησιμεύει και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ενώ πολλοί χρήστες είναι αρχάριοι και εμπιστεύονται τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, υπάρχουν ορισμένοι που θέλουν τον πλήρη έλεγχο της διαμόρφωσης. Ένα ιδανικό πρόγραμμα θα προσφέρει τόσο ευκολία στη χρήση για λιγότερο έμπειρους χρήστες όσο και τη δυνατότητα ελέγχου των διαμορφώσεων με πιο προχωρημένους χρήστες.

Διαβάστε κριτικές προϊόντων ασφάλειας υπολογιστών από άλλους χρήστες ΚΑΙ ανεξάρτητες εταιρείες δοκιμών εργαστηρίου για να πάρετε μια ιδέα για το πώς το βλέπουν τόσο ο μέσος χρήστης όσο και οι ειδικοί. Μια εταιρεία συγκεκριμένα που λαμβάνει πολλές υψηλές αξιολογήσεις από οργανισμούς όπως η AV-Comparatives και η AV-TESTS είναι η Kaspersky. Η εταιρεία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας και οικονομικές συνδρομές προστασίας από ιούς για οικιακούς χρήστες και επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Χρησιμοποιήστε τα κουπόνια της Kaspersky Lab στο προϊόν που πιστεύετε ότι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, είτε έχετε απαιτήσεις επιχειρηματικής ασφάλειας είτε απλά χρειάζεστε επιπλέον επίπεδα προστασίας για τον οικιακό σας υπολογιστή. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές θετικές κριτικές Kaspersky, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος ασφάλεια του υπολογιστή εκπτωτικές προσφορές.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.