Πώς λειτουργεί το δορυφορικό Διαδίκτυο – Από το Διάστημα στο Σαλόνι σας

Όταν οι νέες τεχνολογίες έρχονται στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι πρωτοποριακό γι‘ αυτές. Για οποιονδήποτε εκτός του τομέα της τεχνολογίας, όπου η κατανόηση αυτών των πραγμάτων δεν είναι απλώς δεύτερη φύση, αλλά μέρος της περιγραφής της θέσης εργασίας, οτιδήποτε υποτίθεται ότι είναι «νέο» μπορεί να μοιάζει εκπληκτικά με πράγματα που υπάρχουν εδώ και λίγο καιρό. Και ενώ μερικές φορές, οι εταιρείες προσπαθούν να ξεγελάσουν πιο αφελείς καταναλωτές, τις μισές φορές είναι η άγνοια της τεχνολογίας που κάνει τις νέες εξελίξεις να φαίνονται τρομακτικές.

Ένας από τους πιο πρόσφατους τρόπους σύνδεσης στο Διαδίκτυο έχει προκαλέσει σύγχυση σε ορισμένους πελάτες, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν εξαρχής πώς λειτουργεί η σύνδεση στο Διαδίκτυο. Τώρα που υπάρχει δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση για να ανταγωνιστεί την επίγεια ευρυζωνικότητα, πολλοί καταναλωτές αρχίζουν να αναρωτιούνται ποια είναι η καλύτερη επιλογή για αυτούς. Άλλωστε, αν κοστίζει λιγότερα χρήματα και προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, το να κάνετε το διακόπτη είναι σίγουρα μια καλή ιδέα. Αλλά πολύ συχνά, φαίνεται λίγο τρομακτικό ή μπερδεμένο.

Για να κατανοήσετε το δορυφορικό internet, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με το δικό σας σαλόνι. Εκεί θα βρίσκεται ο υπολογιστής σας και ένα μόντεμ. Το μόντεμ θα μοιάζει πολύ με μόντεμ που έχετε ήδη αντιμετωπίσει και θα συνδεθεί με ένα πιάτο έξω, είτε στη στέγη είτε στην αυλή σας. Με τον ίδιο τρόπο που όσοι διαθέτουν δορυφορική τηλεόραση συνδέονται στο πιάτο τους και έχουν καλωδιακό στο σαλόνι, έτσι θα συνδεθείτε και στο πιάτο σας.

Στη συνέχεια, αυτό το πιάτο στην αυλή χειρίζεται το έργο της επικοινωνίας με δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη. Όταν κάνετε ένα αίτημα για δεδομένα στον υπολογιστή, είτε πρόκειται για φόρτωση ιστότοπου είτε για αποστολή email, το σήμα μεταδίδεται στη συνέχεια στο πιάτο σας, το οποίο το εκπέμπει στο διάστημα με προστατευμένα σήματα επικοινωνίας. Αυτά τα σήματα λαμβάνονται από δορυφόρους που ανήκουν στην εταιρεία δορυφορικών ευρυζωνικών συνδέσεων και στη συνέχεια οι πληροφορίες μεταφέρονται και αποστέλλονται πίσω. Όλα αυτά γίνονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με τις πληροφορίες να φτάνουν ξανά στο πιάτο σας και μετά το μόντεμ σας αρκετά γρήγορα που δεν θα το προσέξετε καν.

Ή μάλλον, δεν θα παρατηρήσετε πότε οι πληροφορίες είναι αρκετά μικρές. Επειδή υπάρχουν πολλά δεδομένα που αναλύονται σε μικρότερα κομμάτια και στη συνέχεια επανασυναρμολογούνται, αυτή η προσέγγιση λειτουργεί καλύτερα για ορισμένα πράγματα και μερικές φορές μπορεί να καθυστερήσει για άλλα. Όσοι ενδιαφέρονται να στέλνουν email, να σερφάρουν σε ιστοσελίδες και να επικοινωνούν μέσω κειμένου δεν θα βρουν κανένα απολύτως χρόνο καθυστέρησης. Άλλοι που κάνουν streaming βίντεο και μουσικής θα βρίσκουν περιστασιακά χρόνο καθυστέρησης, στο ίδιο βασικό επίπεδο χρήσης της κανονικής ευρυζωνικής σύνδεσης, και πολύ πιο γρήγορα από την επιλογή του dial-up. Είναι περισσότερο με τη συνομιλία μέσω βίντεο που οι άνθρωποι θα βρουν σημαντικό χρόνο καθυστέρησης, λόγω του γεγονότος ότι οι πληροφορίες πρέπει να διανύσουν σημαντική απόσταση.

Ωστόσο, για τους περισσότερους χρήστες που αναζητούν έναν νέο τρόπο σύνδεσης στο διαδίκτυο, αυτές οι μικρές διαφορές δεν θα έχουν σημασία. Τι θα είναι το γεγονός ότι το δορυφορικό Διαδίκτυο είναι μια νέα και πολύ βιώσιμη εναλλακτική λύση σε σχέση με τους τακτικούς τρόπους σύνδεσης στο Διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι, όταν η τεχνολογία έχει νόημα, είναι μια πολύ βιώσιμη πλατφόρμα για όσους ενδιαφέρονται να αλλάξουν.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.