Πώς η ασφάλιση κινητών τηλεφώνων μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα

Η ασφάλιση κινητού τηλεφώνου είναι χρήσιμη σε περίπτωση απώλειας, ζημιάς ή κλοπής τηλεφώνου. Αν και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι περιττή η υπηρεσία, είναι στην πραγματικότητα κάτι που είναι απαραίτητο για να εξοικονομήσετε εκατοντάδες λίβρες.

Τα τηλέφωνα είναι αρκετά δαπανηρά καθώς έχουν εξελιχθεί σε μίνι-υπολογιστές που χειρίζονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα SMS, σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, μουσική, βίντεο και πολλά άλλα. Αυτό έχει κάνει το κόστος των κινητών τηλεφώνων πολύ πιο ακριβό από ό,τι όταν πρωτοβγήκαν στην αγορά.

Εάν το τηλέφωνό σας επρόκειτο να καταστραφεί ή εάν κλαπεί, θα πρέπει να πληρώσετε ολόκληρο το τίμημα για μια αντικατάσταση τηλεφώνου. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να σημαίνει μερικές εκατοντάδες λίβρες που θα χρειαστεί να βρείτε για να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας, θα πρέπει να πληρώσετε τον μηνιαίο λογαριασμό τηλεφώνου σας, εκτός και αν τερματίσετε τη συμφωνία σας. Αυτό συνήθως συνεπάγεται την καταβολή βαριάς προμήθειας πρόωρου τερματισμού. Αμέσως μετά, θα κοιτάξετε περίπου £200 έως £400 από την τσέπη σας. Με λιγότερο από 3 £ το μήνα, η ασφάλεια τηλεφώνου μπορεί να αποτρέψει όλα αυτά από το να συμβούν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να υποβάλετε μια αξίωση, να πληρώσετε τυχόν επιπλέον επιπλέον τέλη και θα επιστρέψετε στην επιχείρηση σε χρόνο μηδέν.

Παρόλο που μπορεί να έχετε πάρει το τηλέφωνό σας δωρεάν, θα συνεχίσετε να θέλετε να αγοράσετε ασφάλεια κινητού τηλεφώνου. Αυτές οι εφάπαξ προσφορές δεν θα ισχύουν για τηλέφωνο αντικατάστασης. Οι ειδικές εκπτώσεις που προσφέρουν οι πάροχοι τηλεφωνίας είναι συνήθως για νέους πελάτες ή για 2ετή ανανέωση συμβολαίου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι εκείνη τη στιγμή για να πάρετε την ίδια τιμή.

Ασφάλιση κινητού τηλεφώνου είναι διαφορετική από την εγγύηση του κατασκευαστή στο τηλέφωνο. Η εγγύηση δεν καλύπτει κλοπή ή ζημιά στο τηλέφωνο, καθώς καλύπτει μόνο ελαττώματα στην κατασκευή. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε την εγγύηση τηλεφώνου ως τύπο ασφάλισης τηλεφώνου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί να καταστραφεί ένα τηλέφωνο, όπως το να πέσει το τηλέφωνο, να υποστεί ζημιά από νερό, να σπάσει η οθόνη, να λείπει ένα κουμπί ή απλά να σταματήσει να λειτουργεί. Θα μπορούσατε επίσης να πέσετε θύμα κλοπής — το τηλέφωνό σας θα μπορούσε να κλαπεί από την τσάντα σας, από ένα τραπέζι ή από το αυτοκίνητό σας. Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια του τηλεφώνου σας θα σας κάλυπτε, γι‘ αυτό είναι τόσο σημαντικό να αγοράσετε ασφάλεια κινητού τηλεφώνου.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.