Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ασύρματης ευρυζωνικότητας

Η ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση σάς επιτρέπει να συνδέεστε στο Διαδίκτυό σας χωρίς να χρειάζεται ο υπολογιστής σας να συνδεθεί ενσύρματα στο μόντεμ. Αυτό που κάνετε είναι να συνδέσετε έναν ασύρματο δρομολογητή στο μόντεμ και, στη συνέχεια, να συνδέσετε τον υπολογιστή σας ασύρματα στο δρομολογητή μέσω μιας ασύρματης κάρτας, η οποία είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας ή σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνεται όταν αγοράζετε ένα νέο φορητό υπολογιστή. Παρά τα όσα πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, η ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση δεν είναι ίδια με την κινητή ευρυζωνικότητα. Η ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση έχει ακτίνα περίπου 100 μέτρων από το δρομολογητή σας, ενώ με την ευρυζωνική κινητής τηλεφωνίας μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο οπουδήποτε έχετε σήμα στο κινητό σας τηλέφωνο.

Πάροχοι ασύρματων ευρυζωνικών συνδέσεων

Δεν υπάρχουν «προμηθευτές ασύρματης ευρυζωνικότητας», θα συνεχίσετε να εγγραφείτε σε ένα κανονικό πακέτο ευρυζωνικής σύνδεσης με έναν πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) και απλώς να συνδέσετε έναν ασύρματο δρομολογητή στο μόντεμ σας. Είναι ο δρομολογητής που έχει τη δύναμη να σας επιτρέπει να μεταβείτε ασύρματα.

Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου θα σας προσφέρουν δωρεάν ασύρματους δρομολογητές και πακέτα ασφαλείας όταν συνάψετε ευρυζωνικό συμβόλαιο μαζί τους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Το κύριο πλεονέκτημα της ασύρματης ευρυζωνικότητας είναι ότι μπορείτε να σερφάρετε στο διαδίκτυο από το σαλόνι, την κουζίνα, το υπνοδωμάτιό σας, βασικά όπου θέλετε, αρκεί να έχετε σήμα από το δρομολογητή σας. Έχετε επίσης το πλεονέκτημα να συνδέετε έναν αριθμό διαφορετικών υπολογιστών στο δρομολογητή και ο καθένας να μπορεί να περιηγηθεί σε οποιονδήποτε ιστότοπο της επιλογής του χωρίς να παρεμβαίνει με τους άλλους χρήστες. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε πολλές διαφορετικές συσκευές στο Διαδίκτυο μέσω του ασύρματου δρομολογητή, για παράδειγμα τηλέφωνα και PDA.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα;

Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι χάκερ, γείτονες ή ακόμα και περαστικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυό σας χωρίς την άδειά σας, εάν δεν έχετε σωστά ασφαλισμένο το ασύρματο δίκτυό σας. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι η ισχύς του σήματος εξασθενεί όσο πιο μακριά βρίσκεστε από τον δρομολογητή σας ή επίσης εξασθενεί εάν το σήμα πρέπει να περάσει μέσα από χοντρούς τοίχους από τούβλα, αυτό θα οδηγούσε σε πιο αργή ταχύτητα περιήγησης στο Διαδίκτυο.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.