Νησί της κουζίνας; Υπέρ και κατά

Τα νησιά της κουζίνας ήταν ο χώρος όπου μαζεύονταν φίλοι και οικογένεια, καθώς και παρείχαν αυτόν τον επιπλέον χώρο πάγκου που αγαπάμε τόσο πολύ οι μάγειρες! Τα νησιά της κουζίνας δεν είναι πλέον απλώς μια περιοχή για να έχετε επιπλέον χώρο πάγκου. Μπορούν να περιλαμβάνουν εστία μαγειρέματος, νεροχύτη προετοιμασίας, μικρό ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, ψυγείο κρασιού, βιβλιοθήκη και πολλά άλλα αντικείμενα για την κουζίνα.

Υπάρχουν σίγουρα πολλά πλεονεκτήματα για να έχετε ένα νησί κουζίνας. Το πρώτο επαγγελματίας που θα εξετάσουμε είναι αυτό του επιπλέον χώρου πάγκου. Έχοντας κατοικήσει σε σπίτια όπου ο χώρος του πάγκου ήταν στο ελάχιστο, το νησί της κουζίνας σώζει τη ζωή όταν μαγειρεύετε για μεγαλύτερες συγκεντρώσεις. Το δεύτερο pro θα ήταν επιπλέον χώρος αποθήκευσης. Ποιος δεν χρειάζεται επιπλέον αποθηκευτικό χώρο σε μια κουζίνα; Μια κουζίνα που ανήκε ήταν τόσο μικρή που το πλυσταριό δίπλα στην κουζίνα μετατράπηκε σε ντουλάπι καθώς δεν υπήρχε σχεδόν καμία αποθήκευση στην κουζίνα.

Ένα άλλο θετικό σημείο για ένα νησί είναι ότι μπορεί να σχεδιαστεί ή να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, πολλά νησιά μπορούν να φιλοξενήσουν διάφορες συσκευές ή μπορούν να παρέχουν τον αποθηκευτικό χώρο για να αφαιρέσετε τις συσκευές από τους πάγκους της κουζίνας. Το νησί της κουζίνας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδιος χώρος γραφείου κουζίνας. Ένα νησί κουζίνας μπορεί να είναι κάπου για να οργανώσετε τον προγραμματισμό γευμάτων, βιβλία μαγειρικής ή να βοηθήσετε ένα παιδί με την εργασία, ενώ μπορείτε να παρακολουθείτε τι μπορεί να μαγειρεύει.

Υπάρχουν επίσης νησίδες κουζίνας που μπορούν να μετακινηθούν όπως είναι σε κυλίνδρους. Αυτό μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα εάν η κουζίνα είναι αρκετά μικρή, ένα ακίνητο νησί θα μπορούσε να εμποδίσει. Το κινητό νησί μπορεί να τοποθετηθεί στη θέση του όταν εργάζεστε στην κουζίνα και στη συνέχεια να μετακινηθεί όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα σε ένα νησί κουζίνας είναι να υπάρχει αυτός ο χώρος για τους φίλους ή τα μέλη της οικογένειας να συγκεντρώνονται στον χώρο της κουζίνας. Κάποιος μπορεί να τοποθετήσει σκαμπό μπαρ ή ψηλές καρέκλες πάνω σε ένα νησί κουζίνας που προσκαλεί αυτή τη ζώνη άνεσης. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι τείνουν να συγκεντρώνονται στον χώρο της κουζίνας, τελικά είναι η καρδιά του σπιτιού.

Υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα του να έχεις νησίδα κουζίνας. Το μεγαλύτερο είναι το κόστος. Η τοποθέτηση μιας μόνιμης νησίδας κουζίνας με τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό όπως έχουν πολλά από τα νησιά μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβή. Αν κάποιος κάνει μια ανακαίνιση κουζίνας, η προσθήκη της ηλεκτρικής γραμμής ή του φυσικού αερίου σε ένα νησί κατά τη διάρκεια μιας αναδιαμόρφωσης μπορεί να κοστίσει ένα τεράστιο ποσό επιπλέον χρημάτων. Ακόμη και χωρίς ηλεκτρικό, φυσικό αέριο ή νερό, το κόστος ενός σταθερού νησιού μπορεί να ανέλθει σε αρκετές χιλιάδες δολάρια, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καλύτερα αλλού.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ο χώρος. Αν και αναφέρθηκε προηγουμένως ότι υπάρχουν κυλιόμενα νησιά, εάν ο χώρος είναι σε υψηλότερο επίπεδο, ένα νησί μπορεί απλώς να μην είναι πρακτικό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό για έναν μάγειρα από το να έχει κάτι «εμποδίζει» όταν προσπαθείς να ετοιμάσεις γεύματα για την οικογένειά σου ή τον εαυτό σου. Εάν η κουζίνα σας είναι μικρή, ενώ μπορεί να επιθυμείτε επιπλέον χώρο αποθήκευσης και πάγκο, ένα νησί μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση.

Ένα μειονέκτημα που σημειώθηκε ήταν ότι η τοποθέτηση ενός νησιού μπορεί να διαταράξει τη ροή μιας κουζίνας. Η ροή εργασίας σε μια κουζίνα περιστρέφεται γύρω από ένα τρίγωνο ψυγείου, νεροχύτη και εμβέλειας. Ένα νησί μπορεί πραγματικά να διαταράξει τη ροή αυτού του τριγώνου εργασίας, προκαλώντας περισσότερα προβλήματα στην προετοιμασία, το μαγείρεμα και τον καθαρισμό. Είναι σημαντικό να υπάρχει τοποθέτηση, ώστε να μην υπάρχει νεκρή ζώνη στην κουζίνα, ή χώρος πάγκου που μένει αχρησιμοποίητος λόγω της τοποθέτησης του νησιού.

Η κατώτατη γραμμή για να έχετε ένα νησί κουζίνας θα ήταν να καθορίσετε το μέγεθος της κουζίνας σας και το ποσό που αισθάνεστε άνετα με τις δαπάνες. Υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές κουζίνας που μπορούν να βοηθήσουν στις αποφάσεις.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.