Μιλώντας μέσω καλωδίου RJ11

Είναι εύκολο να απορρίψετε ένα καλώδιο RJ11 ως απλό καλώδιο τηλεφώνου και να τελειώσετε με αυτό. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε την εμπειρία σας στο Διαδίκτυο στο σπίτι, τότε πρέπει να δώσετε προσοχή σε κάθε πτυχή του. Εάν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Διαδικτύου που προσφέρει η τηλεφωνική σας εταιρεία, τότε πιθανότατα έχετε υπηρεσία Internet DSL ή ADSL. Αυτή είναι μια υπηρεσία που παρέχεται μέσω της ίδιας υποδοχής που χρησιμοποιείται και για την τηλεφωνική σας υπηρεσία. Η τηλεφωνική εταιρεία θα σας παρέχει έναν διαχωριστή και έναν προσαρμογέα που θα σας επιτρέψει να έχετε το τηλέφωνό σας και την υπηρεσία DSL μέσω της ίδιας υποδοχής. Ένα από τα καλώδια θα είναι ένα καλώδιο μόντεμ RJ11 ADSL.

Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι παραμελούν είναι η σύνδεση που εκτελείται από την υποδοχή τηλεφώνου στο μόντεμ ή το δρομολογητή Internet. Το σήμα που δεν φιλτράρεται είναι αυτό που τρέχει στον δρομολογητή Διαδικτύου σας και αυτό το σήμα πρέπει να είναι σαφές και συνεπές εάν θέλετε να έχετε ισχυρή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Εάν η σύνδεση από το διαχωριστή είναι χαλαρή ή το καλώδιο που χρησιμοποιείτε δεν μπορεί να διατηρήσει το εύρος ζώνης που υποτίθεται ότι έχετε, τότε δεν θα μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την υπηρεσία Διαδικτύου σας.

Η καλύτερη λύση είναι να επενδύσετε σε ένα splitter υψηλής ποιότητας που έχει καλές επαφές και στιβαρή θήκη. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα καλώδια RJ11 που έχετε συνδέσει στο διαχωριστή παραμένουν στη θέση τους και επίσης διασφαλίζει ότι όλες οι συνδέσεις στον διαχωριστή και στην υποδοχή τηλεφώνου είναι επίσης καθαρές. Το άλλο κομμάτι στο οποίο πρέπει να επενδύσετε είναι ένα ποιοτικό καλώδιο RJ11 που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μεταφέρει σήμα DSL ή ADSL. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν ο δρομολογητής σας απέχει περισσότερο από 10 πόδια από τη συσκευή σας. Όσο περισσότερο πρέπει να ταξιδέψει το σήμα, τόσο πιο σημαντικό είναι να έχετε ένα ποιοτικό καλώδιο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξαιρετικά εξοικειωμένοι με μια καλωδιακή σύνδεση RJ11 καθώς τη βλέπουν καθημερινά σε τηλέφωνα και μόντεμ. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπερδεύουν τη σύνδεση δικτύου RJ45 με τη σύνδεση RJ11, αλλά το βύσμα RJ45 είναι μεγαλύτερο και εξυπηρετεί πολύ διαφορετικό σκοπό.

Η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο ξεκινά από την πρίζα τοίχου και όχι από το δρομολογητή. Η σύνδεση από την πρίζα τοίχου στο δρομολογητή πρέπει να είναι καλώδιο υψηλής ποιότητας εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μόντεμ σας. Γι‘ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να επενδύσετε σε ένα καλώδιο RJ11 υψηλής ποιότητας για το μόντεμ ή τον δρομολογητή σας στο Διαδίκτυο.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.