Μειώστε τον φόβο και το άγχος της ομιλίας παρακολουθώντας τηλεόραση

Πρόσφατα έβλεπα την αγαπημένη μου ποδοσφαιρική ομάδα στην τηλεόραση. Καθώς τους έβλεπα να χάνουν, το μυαλό μου πήγε σε μια ισχυρή τεχνική για τη μείωση του άγχους και του φόβου της ομιλίας.

Συνειδητοποίησα ότι αυτή η ισχυρή τεχνική είναι σαν να βλέπεις τηλεόραση.

ΑΣΕ με να εξηγήσω.

Μια κανονική τηλεόραση μπορεί να συντονιστεί μόνο σε έναν σταθμό τη φορά. Θα μπορούσα να παρακολουθήσω είτε ποδόσφαιρο είτε αγώνες, αλλά όχι και τα δύο ταυτόχρονα. Με τον ίδιο τρόπο το μυαλό μας είναι σαν μια τηλεόραση. Μπορούμε να συντονιστούμε μόνο σε έναν σταθμό τη φορά. Σε ποιον σταθμό βρίσκεται το μυαλό μας θα καθορίσει το πώς νιώθουμε. Υπάρχουν δύο σταθμοί στους οποίους μπορούμε να συντονιστούμε:

Κανάλι φόβου: Εστιάστε στο πόσο τρομακτικό είναι το κοινό, στην πιθανότητα αποτυχίας και στο πόσο νευρικός νιώθω.

Κανάλι εμπιστοσύνης: Εστιάστε στις ανάγκες και τα προβλήματα του κοινού, περιμένετε να τα πάτε καλά και επικεντρωθείτε στην απόδοση με σιγουριά.

Το μυαλό μας μπορεί να εστιάσει μόνο σε ένα από αυτά τα κανάλια. Αν συντονιστούμε στο κανάλι φόβου, το άγχος, ο φόβος και η νευρικότητα μας θα αυξηθούν! Εάν συντονιστούμε στο κανάλι εμπιστοσύνης, η αυτοπεποίθησή μας θα αυξηθεί αλλά ο φόβος μας θα μειωθεί.

Γιατί; Αυτό στο οποίο εστιάζουμε και σκεφτόμαστε επηρεάζει το πώς νιώθουμε. Όταν αρχίσετε να κάνετε σκέψεις με αυτοπεποίθηση και να εστιάζετε στο κοινό με τον σωστό τρόπο, ο φόβος σας θα μειωθεί και η αυτοπεποίθηση θα αυξηθεί.

Μπορεί να χρειαστούν μερικές στιγμές για να αλλάξουν τα συναισθήματα, αλλά θα αλλάξουν.

Την επόμενη φορά που θα ετοιμαστείτε να μιλήσετε, συντονιστείτε στο κανάλι εμπιστοσύνης και θα μειώσετε το άγχος σας και θα αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας.Source by Arlen Busenitz

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.