Μαγειρική με τα παιδιά

Τα παιδιά όλων των ηλικιών λατρεύουν να μπαίνουν στην κουζίνα και να βοηθούν να φτιάξουν κέικ, μπισκότα και εύκολα γεύματα. Αφιερώνοντας χρόνο για να διδάξετε στο παιδί σας βασικές μαγειρικές δεξιότητες και απλές συνταγές, θα το εξοπλίσετε με πρακτικές δεξιότητες που θα διαρκέσουν για όλη του τη ζωή. Σίγουρα το μαγείρεμα με τα παιδιά μπορεί να είναι ακατάστατο, χαοτικό και το τελικό προϊόν μερικές φορές δεν είναι βρώσιμο.

Ωστόσο, με λίγη υπομονή και εξάσκηση, σύντομα θα φτιάχνουν μαγειρικά αριστουργήματα και το βλέμμα της απέραντης περηφάνιας στα πρόσωπά τους, σίγουρα αναπληρώνει ένα μικρό χάος στην κουζίνα.

Από πού να αρχίσω

Αφήστε τα παιδιά να επιλέξουν τη συνταγή, υπάρχουν πολλά υπέροχα βιβλία μαγειρικής για παιδιά στην αγορά σήμερα, τα οποία περιλαμβάνουν οδηγίες βήμα προς βήμα και εικόνες, ώστε τα παιδιά να μπορούν να δουν πώς θα είναι το τελικό προϊόν.

Διαβάστε τη συνταγή που έχουν επιλέξει για να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα συστατικά και ότι η συνταγή δεν είναι πολύ περίπλοκη – διαφορετικά όλοι θα απογοητευτούν.

Πάρτε τα παιδιά για ψώνια για να πάρουν υλικά που δεν έχετε. Συμμετέχοντας τα παιδιά σε όλα τα στάδια της μαγειρικής θα μάθουν για την υγιεινή διατροφή, την επιλογή προϊόντων και τον προγραμματισμό γευμάτων.

Πριν το μαγείρεμα

* Βάλτε όλους να πλένουν τα χέρια τους, με ζεστό νερό και σαπούνι

* Δέστε πίσω μακριά μαλλιά

* Σκάσε σε μια ποδιά

Μαγείρεμα

Αφήστε τη διασκέδαση να ξεκινήσει, τώρα μπορείτε να φτάσετε στο διασκεδαστικό μέρος και να ξεκινήσετε πραγματικά να δημιουργείτε κάτι.

* Βάλτε όλα τα υλικά που χρειάζεστε στον πάγκο.

* Προθερμαίνουμε τον φούρνο αν χρειάζεται.

* Βρείτε τα μεζούρα και τα κουτάλια εξηγήστε τους διαφορετικούς τύπους στα παιδιά.

* Εξηγήστε τους βασικούς όρους μαγειρικής (δείτε τη λίστα παρακάτω).

* Λαδώνουμε φόρμες ή ταψιά για κέικ.

* Αφήστε τα παιδιά να βοηθήσουν στη μέτρηση των συστατικών και των λαδόκολλα ή απλώστε τα ταψιά για μπουρέκια.

* Διδάξτε τους πώς να σπάνε τα αυγά και να μετρούν τα υγρά.

* Διαβάστε τη συνταγή δυνατά και ακολουθήστε την βήμα βήμα. Αφήστε τα παιδιά να σας διαβάσουν τη συνταγή αν μπορούν.

* Ανακατέψτε τα συστατικά – αυτό είναι πολύ διασκεδαστικό και συνήθως ακατάστατο!

* Αν μαγειρεύετε με πολλά παιδιά, αφήστε τα να έχουν μια σειρά.

* Δείξτε τους πώς να τοποθετούν προσεκτικά ταψιά και ταψιά στο φούρνο.

Καθάρισε

Προσπαθήστε να καθαρίσετε καθώς προχωράτε, σκάστε τα βρώμικα μεζούρα και τα σκεύη στο νεροχύτη και σκουπίστε τους πάγκους αν χυθεί κάτι.

Τα παιδιά συνήθως καθαρίζουν το μπολ και τα χτυπητήρια γλείφοντας το μείγμα, μερικές φορές αυτός είναι ο μόνος λόγος που θέλουν να μαγειρέψουν.

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά γνωρίζουν ότι ο καθαρισμός είναι μέρος της διαδικασίας μαγειρέματος και περιλαμβάνει το πλύσιμο των πιάτων, των πάγκων και των δαπέδων, την αποθήκευση και τη συσκευασία όλων των συστατικών.

Συμβουλές ασφαλείας

* Μετακινήστε τις λαβές της κατσαρόλας στη μέση της εστίας για να αποφύγετε την κατά λάθος ανατροπή των καυτών υγρών.

* Χρησιμοποιήστε κατσαρόλες ή γάντια φούρνου όταν χειρίζεστε ζεστά τηγάνια και βεβαιωθείτε ότι οι κατσαρόλες δεν είναι υγρές.

* Κόβετε πάντα το φαγητό ψιλοκόβοντας προς τα κάτω σε ξύλο κοπής.

* Για τα μικρά παιδιά, η ύπαρξη εξοπλισμού κουζίνας και εργαλείων στο δικό τους μέγεθος κάνει το μαγείρεμα πιο διασκεδαστικό και πιο εύκολο. Μαγειρικά σκεύη και εξοπλισμός για παιδιά μπορείτε να βρείτε σε πολλά πολυκαταστήματα ή εξειδικευμένα καταστήματα.

Τρώει

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, ήρθε η ώρα να το φάμε! Βεβαιωθείτε ότι μοιράζονται τις λιχουδιές τους με τη μαμά, τον μπαμπά, τις αδελφές, τα αδέρφια, τους παππούδες και τους φίλους τους. Θα λατρέψουν να επιδεικνύουν αυτό που έχουν φτιάξει και θα αφήσουν όλους να πάρουν μια γεύση.

Απλοί Όροι Μαγειρικής

Ψήσιμο: Για ψήσιμο σε στεγνή φωτιά, συνήθως σε φούρνο.

Χτύπημα: Για να ανασηκώσετε ένα μείγμα με ένα κουτάλι ή ένα ηλεκτρικό μίξερ για να εγχυθεί αέρας και να γίνει το μείγμα λείο και κρεμώδες.

Ψιλοκόψτε: Για να το κόψετε σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή άλλο κοφτερό σκεύος.

Κρέμα: (όπως στο βούτυρο και τη ζάχαρη): μια τεχνική ψησίματος που περιλαμβάνει τον συνδυασμό βουτύρου ή μαργαρίνης και ζάχαρης μαζί σε μια αφράτη σύσταση. Γίνεται χτυπώντας καλά το βούτυρο σε ένα μπολ και μετά προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και κρεμώδες.

Διπλώστε: (Καμία σχέση με υπολογιστές αυτή τη φορά!!) Για να αναμίξετε, χρησιμοποιώντας μια κίνηση που ξεκινά κάθετα προς τα κάτω μέσα στο μείγμα, συνεχίζοντας στον πάτο του μπολ και τελειώνοντας με μια κίνηση προς τα πάνω και πάνω.

Ζυμώστε: Για να τοποθετήσετε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια και να τη δουλέψετε, πιέζοντας προς τα κάτω με τα χέρια σας και στη συνέχεια διπλώνοντας ξανά και ξανά.

Σιγοβράζουμε: Για να ψηθούν τα υγρά λίγο πιο κάτω από το σημείο βρασμού.

Χτυπάμε: Για να χτυπήσουμε γρήγορα για να αυξηθεί ο όγκος και να ενσωματωθεί αέρας.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.