Κριτική βιβλίου: Computer Investigation από την Elizabeth Bauchner

Ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεται αυτό το βιβλίο;

Μην κάνετε κανένα λάθος. Αυτό το βιβλίο δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες υπολογιστών. Εάν έχετε πτυχίο στην Επιστήμη των Υπολογιστών ή απλώς γνωρίζετε πολλά για τους υπολογιστές, δεν θα μάθετε τίποτα από αυτό το βιβλίο. Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά της μέσης σχολικής ηλικίας, αλλά θα ήταν επίσης ένα καλό εισαγωγικό βιβλίο για ενήλικες.

Τούτου λεχθέντος, για τι μιλάει το βιβλίο;

Τι είναι η επιστήμη της εγκληματολογίας υπολογιστών;

Η εγκληματολογία υπολογιστών είναι μια διαδικασία δύο μερών. Αρχικά, τα δεδομένα ανακτώνται και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται τα δεδομένα. Διαφέρει από άλλες εγκληματολογικές επιστήμες γιατί τα δεδομένα συνήθως μένουν μόνα τους και δεν χρειάζονται ερμηνεία.

Ποια είναι τα πολλά καθήκοντα ενός τεχνικού εγκληματολογίας υπολογιστών;

Ενώ κάνουν τη δουλειά τους, οι ειδικοί σε ιατροδικαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών πρέπει να διατηρούν στοιχεία, να μην εισάγουν ιούς ή σκουλήκια σε ένα σύστημα, να χειρίζονται σωστά τα δεδομένα, να διατηρούν στοιχεία εντός της αλυσίδας εντολών, να μειώνουν τον αντίκτυπο της ανάλυσης του συστήματος σε οποιεσδήποτε επιχειρήσεις που επηρεάζονται και να διασφαλίζουν προνομιακές πληροφορίες δεν αποκαλύπτεται.

Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες, οι επαγγελματίες της εγκληματολογίας υπολογιστών βρίσκουν κρυφά αρχεία, ανταλλάσσουν αρχεία και προσωρινά αρχεία που χρησιμοποιούνται από το λειτουργικό σύστημα και από τις εφαρμογές. Έχουν πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία και σε προστατευμένα και κρυπτογραφημένα αρχεία, αναζητώντας πληροφορίες σχετικές με την υπόθεση. Αναλύουν τα δεδομένα που βρέθηκαν, ειδικά σε περιοχές που συνήθως θεωρούνται απρόσιτες. Πραγματοποιούν μια συνολική ανάλυση συστήματος και απαριθμούν όλα τα σχετικά αρχεία. Παρέχουν μια γνώμη για τη διάταξη του συστήματος και ποιος συνέταξε ποια αρχεία. Σημειώνουν τις προσπάθειες διαγραφής ή προστασίας αρχείων και παρέχουν μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων ή/και διαβουλεύσεις στο δικαστήριο, όπως απαιτείται.

Το βιβλίο δίνει ορισμούς για λέξεις που χρησιμοποιούνται συνήθως στη βιομηχανία.

ΕΝΑ χάκερ είναι κάποιος που ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα κομμάτι της τεχνολογίας και μαθαίνει ό,τι είναι δυνατό για την τεχνολογία.

ΕΝΑ παξιμάδι είναι κάποιος που χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για τους χάκερ για κακό.

Χάκερ είναι Άσπρο καπέλο, και κροτίδες είναι μαύρο καπέλο χάκερ.

ΕΝΑ phreaker ήταν ένα άτομο που εξαπάτησε την τηλεφωνική εταιρεία για να λάβει δωρεάν υπεραστικές κλήσεις.

Παραπλάνηση μιμείται έναν ιστότοπο (ή ένα email), έτσι ο παραλήπτης πιστεύει ότι ο αποστολέας είναι κάποιος άλλος.

Phishing προσπαθεί να λάβει πληροφορίες από άτομα, όπως τους λογαριασμούς χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης και τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.

ΕΝΑ ιός είναι ένα πρόγραμμα, προσαρτημένο σε άλλο πρόγραμμα, που μολύνει ένα σύστημα όταν ανοίγει το πρόγραμμα. Ο ιός δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν ανοίξει και τρέξει το πρόγραμμα.

ΕΝΑ σκουλήκι είναι σαν ιός, αλλά μπορεί να αναπαραχθεί χωρίς να ανοίξουν άλλα προγράμματα.

ΕΝΑ Δούρειος ίππος είναι ένα πρόγραμμα που προσποιείται ότι είναι άλλου είδους πρόγραμμα.

Άρνηση παροχής υπηρεσιών (DoS) είναι όταν ένα cracker προσπαθεί να αποτρέψει ένα σύστημα από το να είναι προσβάσιμο από τους συνήθεις χρήστες του.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.