Καλώδια Ethernet – Κόκκινο, κίτρινο ή μπλε;

Τα καλώδια Ethernet διατίθενται σε πολλά χρώματα, είναι συνηθισμένο να βλέπουμε κόκκινο, πράσινο, μπλε, κίτρινο, λευκό και γκρι καλώδια σε κάθε γραφείο. Πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται όταν αγοράζουν ένα νέο μόλυβδο, καθώς πιστεύουν εσφαλμένα ότι τα διαφορετικά χρώματα κάνουν διαφορετικές δουλειές. Για την αναγνώριση χρησιμοποιείται ένα έγχρωμο καλώδιο Ethernet. Εάν έχετε ένα δίκτυο γραφείου που έχει πολλές συνδέσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποιο καλώδιο πηγαίνει πού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούνται χρωματιστά καλώδια, μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε ότι το μπλε καλώδιο συνδέει τον υπολογιστή Α στο δίκτυο, ενώ το φωνητικό καλώδιο συνδέει τον υπολογιστή Β και το πράσινο πηγαίνει στον υπολογιστή Γ. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπετε πελάτες να πωλούνται σε είκοσι και πλέον διαφορετικά χρώματα.

Ένας άλλος λόγος για να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά καλώδια είναι να βοηθήσετε στην εγκατάσταση νέου εξοπλισμού. Πολλοί πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου θα στείλουν ένα δωρεάν μόντεμ στον πελάτη όταν πραγματοποιήσουν μια νέα σύνδεση. Δεν είναι όλοι σίγουροι για τη ρύθμιση αυτών των μόντεμ, μπορούν να συνοδεύονται από δύο διαφορετικούς τύπους ηλεκτροδίων, ένα καλώδιο ADSL RJ11 και ένα καλώδιο Ethernet. Και τα δύο αυτά καλώδια μοιάζουν πολύ και πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να συνδέσουν το καλώδιο RJ11 στην υποδοχή Ethernet. Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου χρησιμοποιούν έγχρωμους οδηγούς για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Το βιβλίο οδηγιών θα συμβουλεύσει τον πελάτη να συνδέσει το ένα άκρο του μπλε καλωδίου Ethernet (ή οποιουδήποτε χρώματος παρέχεται) στην υποδοχή A του μόντεμ και μετά στον υπολογιστή σας, αυτό αποφεύγει οποιαδήποτε σύγχυση και πιθανώς τον σώζει από χιλιάδες κλήσεις τεχνικής βοήθειας το καθένα έτος.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για την αντικατάσταση του καλωδίου Ethernet, ίσως χρειάζεστε μεγαλύτερο μήκος καθώς μετακινήσατε τον υπολογιστή, ο σκύλος μπορεί να έχει μασήσει το πρωτότυπό σας, ίσως προσπαθείτε να αυξήσετε την ταχύτητα με ένα καλώδιο καλύτερης ποιότητας (το καλύπτουμε σε άλλο άρθρο ) ή μπορεί απλώς να έχετε χάσει το προβάδισμα όταν μετακομίσατε σπίτι. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε έγχρωμο καλώδιο Ethernet. Η μόνη προειδοποίηση που πρέπει να προσθέσετε είναι να διασφαλίσετε ότι δεν αγοράζετε ένα καλώδιο Crossover, αυτά χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση δύο υπολογιστών χωρίς τη χρήση δρομολογητή, διαφημίζονται πάντα σαφώς ως Crossover και θα ήταν δύσκολο να αγοράσετε ένα κατά λάθος.

Αν θέλετε να αναβαθμίσετε την ταχύτητα της σύνδεσής σας, μια εύκολη και φθηνή αναβάθμιση είναι να επιλέξετε ένα καλώδιο Cat6. Τα καλώδια Cat6 είναι καλώδια με μεγαλύτερες ταχύτητες Gigabit και είναι συμβατά προς τα πίσω με τα τυπικά συστήματα Cat5e.

Όταν αγοράζετε ένα νέο δυνητικό πελάτη, είναι καλή ιδέα να κοιτάξετε στο διαδίκτυο, υπάρχουν μεγάλες οικονομίες που πρέπει να έχετε. Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα μπορούν να πουλήσουν σε κλάσμα της τιμής ενός κεντρικού καταστήματος, καθώς έχουν λιγότερα γενικά έξοδα. Για ένα σύντομο καλώδιο δύο μέτρων, θα πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε περίπου τρεις λίρες.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.