Καλωδιακή τηλεόραση εναντίον δορυφορικής τηλεόρασης – Ποιο είναι καλύτερο;

Η καλωδιακή τηλεόραση έχει σχεδόν προσεγγίσει τη δορυφορική τηλεόραση όσον αφορά το επίπεδο ποιότητας, την εξυπηρέτηση πελατών και το κόστος, αλλά υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ των δύο που θα θελήσετε να έχετε κατά νου εάν σκέφτεστε να πληρώσετε για δορυφορική ή καλωδιακή τηλεόραση. Ακολουθεί μια σύγκριση της καλωδιακής τηλεόρασης με τη δορυφορική τηλεόραση.

Κόστος

Κατά μέσο όρο, η καλωδιακή τηλεόραση κοστίζει 10 έως 25 $ το μήνα περισσότερο σε σύγκριση με τη δορυφορική τηλεόραση, εν μέρει λόγω του γεγονότος ότι οι εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης πρέπει να πληρώσουν τοπικά τέλη και φόρους για τους οποίους οι εταιρείες δορυφορικής τηλεόρασης δεν χρειάζεται να πληρώσουν.

Όπου μένω στην Αριζόνα, αν παραγγείλω καλώδιο, θα μου κόστιζε 57 $ το μήνα για 140 τηλεοπτικά κανάλια. Αν αγόραζα την υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης Dish Network θα μου κόστιζε 25 $ για 190 τηλεοπτικά κανάλια.

Μια άλλη διαφορά είναι οι αυξήσεις των ποσοστών. Η υπηρεσία καλωδιακής τηλεόρασης έχει αυξηθεί κατά 40% από το 1998, ενώ η υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης έχει αυξηθεί μόλις κατά 8% εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου.

Αξιολόγηση Εξοπλισμού

Οι πάροχοι καλωδιακής τηλεόρασης σάς παρέχουν έναν δέκτη ή καλωδιακό κουτί που λαμβάνει τηλεοπτικό σήμα μέσω υπόγειου καλωδίου. Ο δέκτης μετατρέπει αυτό το σήμα και το παραδίδει στην τηλεόρασή σας.

Με τη δορυφορική τηλεόραση λαμβάνετε ένα δορυφορικό πιάτο που συλλαμβάνει το σήμα που προέρχεται από έναν δορυφόρο, καθώς και έναν δέκτη που μεταφράζει το σήμα και το στέλνει στην τηλεόρασή σας.

Και για τα δύο συστήματα θα χρειαστείτε έναν δέκτη για κάθε τηλεόραση στο σπίτι σας στην οποία θέλετε να βλέπετε προγράμματα καλωδιακής ή δορυφορικής τηλεόρασης. Με την καλωδιακή τηλεόραση πρέπει να πληρώνετε από 3 έως 5 $ το μήνα για κάθε δέκτη καλωδιακής τηλεόρασης που θέλετε να συνδέσετε στις τηλεοράσεις σας. Με το Dish Network και το DirecTV οι δέκτες σας είναι δωρεάν.

DVR

Οι ψηφιακές συσκευές εγγραφής βίντεο ή DVR σάς επιτρέπουν να εγγράφετε τις αγαπημένες σας εκπομπές. Εκτός από την εγγραφή των εκπομπών σας, μπορείτε επίσης να κάνετε παύση, επαναφορά και γρήγορη προώθηση ζωντανών τηλεοπτικών προγραμμάτων, ώστε να απαντάτε στο τηλέφωνό σας, να προβάλλετε μέρος του προγράμματος που χάσατε ή να κάνετε γρήγορη προώθηση μέσω μιας διαφήμισης.

Χρησιμοποιώντας τα τυπικά καλωδιακά DVR, μπορείτε να εγγράψετε 2 τηλεοπτικές εκπομπές ταυτόχρονα και να εγγράψετε 100 ώρες προγραμματισμού. Το μειονέκτημα με αυτό είναι ότι εάν έχετε 3 εκπομπές που προβάλλονται ταυτόχρονα, μπορείτε να παρακολουθήσετε μία εκπομπή και να ηχογραφήσετε μία ή δύο εκπομπές, αλλά δεν θα μπορείτε να δείτε την τρίτη εκπομπή.`

Το Dish Network, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπει να ηχογραφήσετε 6 διαφορετικές εκπομπές ταυτόχρονα και θα μπορείτε να ηχογραφήσετε έως και 2.000 ώρες προγραμματισμού, ώστε να μην χάσετε τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές εκπομπές. Με το DirecTV μπορείτε να εγγράψετε 4 διαφορετικές τηλεοπτικές εκπομπές ταυτόχρονα, καθώς και έως και 1.000 ώρες προγραμματισμού.

Εγκατάσταση

Και οι δύο εταιρείες δορυφορικής τηλεόρασης, καθώς και οι περισσότερες εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης, θα εγκαταστήσουν όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη λήψη του προγράμματός τους δωρεάν. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε καμία βλάβη στον εξοπλισμό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία που εγκαθιστά το σύστημά σας χρησιμοποιεί επαγγελματίες εγκαταστάτες.

Αξιοπιστία

Οι διακοπές καλωδιακής τηλεόρασης είναι κατά μέσο όρο 3% έως 5% ανάλογα με την εταιρεία από την οποία αγοράζετε την υπηρεσία σας, ενώ οι διακοπές ρεύματος Dish Network και DirecTV κατά μέσο όρο 1%.

Κατατάξεις πελατών

Η Dish Network κατατάσσεται στην πρώτη θέση στην ικανοποίηση των καταναλωτών από τον Αμερικανικό Δείκτη Ικανοποίησης Πελατών μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών καλωδιακής και δορυφορικής τηλεόρασης, ενώ η DirecTV βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Υποστήριξη Καταναλωτή

Η υποστήριξη πελατών για τους περισσότερους παρόχους δορυφορικής τηλεόρασης και καλωδιακής τηλεόρασης είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα συμπεριλαμβανομένων των αργιών, και με όλες σχεδόν τις εταιρείες η υπηρεσία είναι πολύ καλή.

συμπέρασμα

Όσον αφορά την ποικιλία προγραμμάτων, τον αριθμό των καναλιών, την ικανότητα εγγραφής, την αξιοπιστία, την τιμή και την ικανοποίηση των πελατών, η δορυφορική τηλεόραση ξεπερνά τα χέρια της καλωδιακής τηλεόρασης.Source by Brian Stevens

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.