Ιδιότητες ενός καλού τροφοδότη

Ακριβώς όπως κάθε επάγγελμα, το να είσαι τροφοδότης χρειάζεται έναν συνδυασμό σκληρής δουλειάς, εκπαίδευσης και βελτιωμένων δεξιοτήτων. Για να πετύχετε στην επιχείρηση πρέπει να έχετε αφοσίωση, τις κατάλληλες δεξιότητες για να διαχειριστείτε μια επιχείρηση catering και πάντα έτοιμοι για κάθε είδους προβλήματα και προκλήσεις. Εκτός από αυτό, θα έχετε να κάνετε με πολλές εργασίες που είναι σημαντικές στην επιχείρηση από τη λογιστική, τις σχέσεις με τους πελάτες και το μάρκετινγκ. Θα έχετε τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να διαχειριστείτε τα πάντα, από την πραγματική υπηρεσία τροφοδοσίας έως τις εργασίες χαρτιού.

Ωστόσο, ένας άνθρωπος που είναι ικανός να ασχοληθεί με όλες τις εργασίες χαρτιού δεν είναι καλός τροφοδότης. Τι κάνει λοιπόν έναν καλό τροφοδότη; Σε μια άκρως ανταγωνιστική επιχείρηση, πρέπει να διαθέτετε ένα αποτελεσματικό σύνολο δεξιοτήτων τροφοδοσίας που να είναι προσαρμοσμένες σε καλούς χαρακτήρες, προκειμένου να ξεχωρίζετε μεταξύ των ανταγωνιστών. Πρέπει επίσης να έχετε τα εξής:

Εξαιρετικές Μαγειρικές Δεξιότητες– Να θυμάστε ότι η εστίαση στο πιο βασικό της επίπεδο έχει να κάνει με το φαγητό. Ένας καλός catering πρέπει να έχει αρκετή εμπειρία μαγειρικής. Χρειάζεστε άφθονη εμπειρία για να μάθετε πώς να κάνετε αντικαταστάσεις συνταγών, να σχεδιάζετε νέα μενού και να προετοιμάζετε και να μεταφέρετε με ασφάλεια μεγάλες ποσότητες φαγητού. Πρέπει να εντυπωσιάσετε τον πελάτη όχι μόνο με τη διακόσμηση και τις ρυθμίσεις του χώρου αλλά κυρίως με την ποιότητα του φαγητού.

Συμμορφωθείτε με τους νόμους για την ασφάλεια των τροφίμων – Ένας καλός τροφοδότης πρέπει να ακολουθεί τους πιο ενημερωμένους νόμους ή κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων. Κάθε πολιτεία έχει το δικό της νόμο και πρέπει να εξοικειωθείτε με αυτό για να αποφύγετε την παραβίασή τους.

Καλή εξυπηρέτηση πελατών – Πρέπει να είστε καλοί στις συναλλαγές με πελάτες και πρέπει να έχετε χαρακτηριστικά όπως ευγενικός, διακριτικός και διπλωματικός. Είναι πιθανό να βρείτε δύσκολους πελάτες που πρέπει να εντυπωσιάσετε με την προετοιμασία και την προετοιμασία του φαγητού. Εάν είναι απαραίτητο, πρέπει να είστε καλοί με την πειθώ σε στιγμές που πρέπει να αλλάξετε το μενού ή να αντικαταστήσετε συστατικά και το να το εξηγήσετε αυτό σε έναν πελάτη δεν είναι εύκολο.

Ηγεσία – Πρέπει να διαχειρίζεστε το προσωπικό σας από τον μάγειρα, τους διακομιστές, τα καθαριστικά μέχρι τα πλυντήρια πιάτων. Η επιχείρησή σας δεν θα πετύχει χωρίς σωστή ηγεσία και καλή διαχείριση.

Ευελιξία και Δημιουργικότητα – Ένας καλός catering πρέπει να είναι πολύ δημιουργικός και ευέλικτος για να ανταπεξέλθει σε απροσδόκητες αλλαγές στα σχέδια. Να είστε ενήμεροι για τις τροφικές αλλεργίες και τις θρησκευτικές διατροφικές απαιτήσεις που μπορεί να επηρεάσουν τις μεθόδους μαγειρέματος και το μενού σας. Το να μπορείτε να επιβιώσετε από αυτές τις προκλήσεις είναι μια αληθινή απόδειξη των δυνατοτήτων σας.

Προσοχή στις λεπτομέρειες – Είναι σημαντικό να έχεις έντονο μάτι σε όλα. Μην χάσετε απλά πράγματα που μπορεί να επηρεάσουν την εξυπηρέτησή σας από το εξοπλισμός εστίασης, μαγειρικά σκεύη και συσκευές, διακόσμηση, τακτοποίηση τραπεζιών και παρουσίαση φαγητού.

Για να πετύχετε στον κλάδο της εστίασης, πρέπει να έχετε τις κατάλληλες δεξιότητες, γνώσεις και νοοτροπία για να αντιμετωπίσετε τις πολλές προκλήσεις και απαιτήσεις που απαιτεί η επιχείρηση. Η στάση σας απέναντι στη δουλειά θα κάνει μεγάλη διαφορά μεταξύ αποτυχίας και επιτυχίας.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.