Βασική Κατασκευή Οθόνης Τηλεόρασης Πλάσματος

Σε μια οθόνη πλάσματος, υπάρχουν πάνω από δεκαέξι εκατομμύρια pixel που απαρτίζουν την οθόνη. Καθένα από αυτά τα δεκαέξι εκατομμύρια αποτελείται από τρία χρώματα pixel μπλε, κόκκινου και πράσινου φωσφόρου, τα οποία είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλη την οθόνη. Ολόκληρη η οθόνη που βλέπετε, ή μάλλον η εικόνα που παρακολουθείτε αποτελείται από έναν συνδυασμό αυτών των τριών χρωμάτων.

Το ίδιο το πλάσμα κάθεται και λειτουργεί ανάμεσα σε δύο λεπτά γυάλινα πάνελ. Εκατομμύρια μικροσκοπικές εικόνες (που αποτελούνται από τα πράσινα, τα κόκκινα και τα μπλε) δημιουργούνται από το φωτισμό των λαμπτήρων φθορισμού που διαπερνούν. Και το πλάσμα αποτελείται από ένα αέριο που αποτελείται από ηλεκτρικά φορτισμένα άτομα και αρνητικά φορτισμένα σωματίδια. Στη συνέχεια περνάει ηλεκτρισμός μέσα από αυτό, που ξεκινά τη διαδικασία «φωτισμού» ή αυτό που βλέπουμε στην οθόνη.

Οι τηλεοράσεις Plasma βρίσκονται στην κορυφή της κλίμακας, όσον αφορά την τιμή σε σύγκριση με άλλους τύπους επίπεδης οθόνης. Υπάρχει όμως ένα πλεονέκτημα που βλέπουμε ξεκάθαρα με μια τηλεόραση πλάσμα, σε σύγκριση με την LCD;

Λόγω της επίπεδης οθόνης, δεν υπάρχει παραμόρφωση άκρων που μερικές φορές εμφανίζεται σε κανονικές τηλεοράσεις ή τηλεοράσεις CRT.

Δείτε ταινίες ευρείας οθόνης ή 16:9 όπως θα έπρεπε – σε ευρεία οθόνη, όχι με μισή φωτογραφία κομμένη! Και ξέρετε πόσο ενοχλητικό και απογοητευτικό μπορεί να είναι αυτό, όταν κόβετε τη μισή εικόνα ή δεν μπορείτε να δείτε τους υπότιτλους στο κάτω μέρος της οθόνης!

Με ένα πλάσμα, η φωτεινότητα της οθόνης είναι ομοιόμορφη από τη μια γωνία στην άλλη. Με τις συμβατικές τηλεοράσεις έχετε φωτεινά και σκούρα μεικτά χρώματα, αλλά δεν έχετε αυτό το πρόβλημα με την οθόνη πλάσματος. Και τα δεκαέξι pixel φωτίζονται ομοιόμορφα.

Ένα σημαντικό πρόβλημα με τις τηλεοράσεις παλαιού τύπου είναι ο τεράστιος χώρος που καταλαμβάνουν στο σαλόνι σας, αλλά αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει με μια επίπεδη οθόνη. Λόγω του λεπτού σχεδιασμού, οι τηλεοράσεις πλάσματος προσφέρουν περισσότερες επιλογές όσον αφορά την τοποθέτησή τους. Είτε πρόκειται για το ύψος των ματιών είτε για ψηλότερα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πλάσμα στον τοίχο ή να τοποθετηθεί σε μια κανονική βάση τηλεόρασης.

Ένα άλλο πράγμα που είναι υπέροχο για τα πλάσμα είναι ότι τα μαγνητικά πεδία δεν διακόπτουν την οθόνη. Οι οθόνες πλάσματος λειτουργούν εντελώς διαφορετικά από τις συμβατικές τηλεοράσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν δέσμες ηλεκτρονίων, οι οποίες, όπως γνωρίζετε, μπορούν να επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από τον μαγνητισμό. Τα πλεονεκτήματα ενός πλάσματος μπορούν εύκολα να φανούν εδώ. Ξέρετε λοιπόν αυτό το ηχοσύστημα που θέλατε να τοποθετήσετε ακριβώς δίπλα στην τηλεόρασή σας; Με ένα πλάσμα, μπορείτε να έχετε τα ηχεία όσο κοντά θέλετε χωρίς αυτό να επηρεάζει την εικόνα.Source by JA Andrews

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.