Αξιοποιήστε τα περισσότερα από την HDTV σας

Εκατοντάδες προϊόντα αιχμής κυκλοφορούν κάθε χρόνο για να βελτιώσουν τις επιδόσεις των τρεχουσών τηλεοράσεων και συσκευών αναπαραγωγής DVD και MP3, και η υπερφόρτωση πληροφοριών μπορεί να είναι συντριπτική για όσους ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν τα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας τους. Αφιερώνοντας ένα λεπτό για να ενημερώσετε τις γενικές πληροφορίες σχετικά με το τι υπάρχει εκεί έξω, πώς λειτουργεί και τι θα σας ωφελούσε περισσότερο, μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο.

Η τηλεόραση HD είναι το προοδευτικό μοντέλο της ψηφιακής τηλεόρασης, που ονομάζεται DTV, και της παραδοσιακής αναλογικής μετάδοσης, επίσης γνωστή ως SDTV (τηλεόραση τυπικής ευκρίνειας), και κυκλοφορεί από το 1998. Η τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας είναι το ισοδύναμο μιας σημαντικής τεχνολογικής αναβάθμισης από τη χρήση κάμερες αναλογικού φιλμ στις νέες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές υπερ-τεχνολογίας.

Τι το κάνει λοιπόν τόσο ξεχωριστό; Το HD παράγει μια απότομη αναβάθμιση στην ποιότητα, η οποία είχε ήδη βελτιωθεί κάπως όταν η SDTV αναβαθμίστηκε σε DTV. Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων και του HD είναι πιο αισθητή όταν η αντίθεση προβάλλεται απευθείας, αν και υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου οι θεατές HD θα υποστηρίξουν ότι η διαφορά είναι πολύ πιο αισθητή, όπως σε αθλητικά γεγονότα ή ταινίες δράσης.

Όταν πρόκειται για υψηλή ευκρίνεια, μια μεγάλη οθόνη είναι στην πραγματικότητα πιο επιθυμητή – όσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερο. Οι οθόνες επίπεδης οθόνης πλάσματος και οι οθόνες LCD είναι και οι δύο εξαιρετικά δημοφιλείς, λόγω του μικρού τους βάρους και του λεπτού τους αναστήματος που τους επιτρέπει να τοποθετούνται στον τοίχο ή να αποθηκεύονται σε ένα στενό ράφι ή σε μια βιβλιοθήκη. Ωστόσο, μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας δεν θα κάνει το κόλπο μόνη της. Ο προγραμματισμός HD είναι επίσης απαραίτητος και πρέπει να αγοραστεί ή να εγγραφεί σε κάποια μορφή προκειμένου να επιτευχθεί το πλήρες εφέ υψηλής τεχνολογίας του σετ.

Ωστόσο, η τηλεόραση, η οθόνη μεγάλης οθόνης ή ο προβολέας πρέπει να είναι συμβατή με HD. Για να επιτευχθεί προγραμματισμός υψηλής ευκρίνειας, οι χρήστες πρέπει να είναι συνδρομητές σε μια καλωδιακή εταιρεία που προσφέρει μετάδοση HD. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει την ανάγκη ενός κουτιού καλωδίου ή ενός δέκτη HD που θα επιτρέπει στην οθόνη να λαμβάνει προγραμματισμό υψηλής ευκρίνειας. Οι εταιρείες δορυφορικής τηλεόρασης τείνουν να προσφέρουν την επιλογή HD, δεδομένου ότι έχει εγκατασταθεί κιβώτιο δορυφορικού δέκτη και της τρέχουσας τεχνολογίας.

Μεταξύ των θαυμαστών HD συγκαταλέγονται οι λάτρεις του κινηματογράφου και των εθισμένων στα σπορ, που και οι δύο απαιτούν τον υψηλότερο διαθέσιμο ρυθμό καρέ οθόνης για την καλύτερη έκδοση του προγράμματος που προτιμούν. Όσοι τείνουν να συντονίζονται σε τυπικές καλωδιακές κωμικές σειρές ή στις ειδήσεις μπορεί να μην βλέπουν το HD ως αναγκαιότητα, αν και η αλήθεια είναι ότι μετά την εμπειρία της τηλεόρασης σε υψηλή ευκρίνεια, μπορεί να βρεθούν μετατροπείς.

Άλλα δημοφιλή προγράμματα για συνδρομητές HD περιλαμβάνουν ζωντανές συναυλίες και παραστάσεις, καθώς και ραδιόφωνο XM που μπορεί να συντονιστεί και να παίξει σε υψηλής ευκρίνειας ήχο surround Dolby Digital.

Όσοι σκέφτονται να κάνουν αναβάθμιση σε HDTV θα θέλουν να έχουν κατά νου ότι πιθανότατα θα χρειαστούν πρόσθετο προγραμματισμό ή/και μια νέα οθόνη – κάτι για το οποίο δεν μπορεί να ενδιαφέρεται αρκετά εύκολα ένας μάστορας gadget. Και για εκείνους που δεν έχουν εμπειρία με την κρυστάλλινη ποιότητα εικόνας και τον καθαρό ήχο surround υψηλής ευκρίνειας, πιθανότατα χρειάζονται μόνο μία ευκαιρία για να δουν τα οφέλη αυτού του προγραμματισμού.Source by Parker McAdam

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.