Αξιοποιήστε στο έπακρο το ντουλάπι σας και τα ντουλάπια κάτω από τον πάγκο

Οι περισσότεροι από εμάς μπορούν να επωφεληθούν από περισσότερο χώρο αποθήκευσης σε κάθε δωμάτιο, αλλά η κουζίνα, που είναι η καρδιά του σπιτιού, αξίζει ιδιαίτερης προσοχής. Κάποτε, η αποθήκευση φαγητού, τα μαγειρικά σκεύη και οι μεγάλες και μικρές συσκευές ήταν όλα όσα πρόσφερε μια κουζίνα σε έναν μάγειρα στο σπίτι. Ο χώρος του πάγκου ήταν επίσης σημαντικός, αλλά όχι τόσο όσο είναι σήμερα. Τώρα οι κουζίνες χρησιμεύουν ως χώροι ψυχαγωγίας καθώς και ως αίθουσα προετοιμασίας φαγητού και φαγητού. Τώρα, επίσης, μπορεί να υπάρχουν πολλοί μάγειρες στην κουζίνα.

Ο μεγάλος χώρος αποθήκευσης, επομένως, είναι ακόμη πιο σημαντικός για τον σημερινό ιδιοκτήτη σπιτιού. Τα ντουλάπια κουζίνας παλαιού τύπου για αποθήκευση τροφίμων είναι πιο ξεπερασμένα τώρα από ποτέ και έχουν αντικατασταθεί από ντουλάπια και ράφια που βγαίνουν προς τα έξω, τα οποία είναι πολύ πιο πρακτικά.

Τι κάνετε, αν η σημερινή κουζίνα σας δεν έχει αυτές τις ανέσεις; Ξεκινήστε με αυτό που έχετε, βασικά ντουλάπια. Τα χαμηλότερα ντουλάπια θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά με τα συρόμενα ράφια. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να εξοπλίσουν εκ των υστέρων τα ντουλάπια χωρίς να χρειαστεί να σπάσουν τα χρήματα. Το ωραίο με τα πτυσσόμενα ράφια είναι ότι μπορείτε να τα αγοράσετε ένα ή δύο τη φορά ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας. Η ύπαρξη συρόμενων ραφιών σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ολόκληρο το βάθος των 24 ιντσών των κάτω ντουλαπιών σας, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ακροβατικά για να φτάσετε ό,τι μπορεί να έχει γλιστρήσει στο πίσω μέρος.

Μόλις τα κάτω ντουλάπια σας είναι σε τάξη, επικεντρωθείτε στα πάνω ντουλάπια. για πολλούς από εμάς, είναι πολύ ψηλά για να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά περισσότερα από ένα ή δύο ράφια, επομένως αξιοποιήστε στο έπακρο αυτό που έχετε. Η χρήση των δυσπρόσιτων επάνω ράφια για ελάχιστα χρησιμοποιημένα αντικείμενα ή μεγάλα κομμάτια σερβιρίσματος είναι πολύ λογικό. Για τα ράφια που μπορείτε να φτάσετε, δοκιμάστε καθαρά, σφραγισμένα δοχεία με ηλεκτρική σκούπα. διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών για όλες τις ανάγκες σας σε ξηρή αποθήκευση. Αυτά είναι εξαιρετικά για δημητριακά, ρύζι, κράκερ και ζυμαρικά. και μπορείτε εύκολα να δείτε πόσα έχετε στη διάθεσή σας, κάνοντας έτσι γρήγορη επεξεργασία της λίστας αγορών σας με τα παντοπωλεία όταν έρθει η ώρα να ξαναγεμίσετε.

Μπορεί να θέλετε να κρατήσετε τα υλικά ψησίματός σας σε ένα μέρος. Τα σφραγισμένα δοχεία κενού είναι απαραίτητα και εδώ, είτε καθαρά είτε ανοξείδωτα είτε κεραμικά. Τα μικρότερα αντικείμενα όπως η μαγειρική σόδα και η σκόνη είναι ωραία στα εμπορικά δοχεία τους και ταιριάζουν καλά στο χώρο. Εφόσον πιθανότατα χρησιμοποιείτε συχνά αλάτι, μπορεί να θέλετε να το φυλάξετε σε ένα φαρμακερό βάζο που αφαιρείται εύκολα για ευκολία.

Η προσθήκη στοιβαζόμενων συρμάτινων ραφιών σε ντουλάπια ή σε ράφι ντουλαπιών βοηθά με κονσέρβες και βάζα όπως σούπες και προϊόντα ντομάτας. Όταν αυτά τα αντικείμενα είναι στραμμένα προς τα εμπρός και σε τάξη, θα είναι εύκολο να τα δείτε και να τα αποκτήσετε πρόσβαση και να καταγράψετε ό,τι χρειάζεται για την επόμενη στάση στο παντοπωλείο.

Εάν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε ένα πραγματικό ντουλάπι, το να έχετε κατά νου τις παραπάνω ιδέες θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το ντουλάπι σας καλά τακτοποιημένο. Εάν τυχαίνει να έχετε μια ντουλάπα κοντά – και εννοώ ακριβώς κοντά στην κουζίνα – μπορείτε εύκολα να τη συνδυάσετε με μερικές από αυτές τις ιδέες. Η μεταβίβαση ενός ντουλαπιού σε μια ντουλάπα εισόδου είναι λιγότερο από ιδανική. αλλά να θυμάστε ότι μια μετασκευασμένη ντουλάπα θα έχει βάθος περίπου 24 ίντσες, επομένως οι ίδιοι κανόνες θα ισχύουν για τα ράφια που είναι πολύ βαθιά για να έχουν πρόσβαση στα αντικείμενα στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Το να έχετε ράφια που βγαίνουν προς τα έξω θα ήταν πιο ωφέλιμο. Το να έχετε προσαρμοσμένα ράφια κομμένα ώστε να ταιριάζουν, με βάθος περίπου 12 ιντσών λειτουργεί επίσης. Τα κάτω ράφια σε μια ντουλάπα που γυρίζει ντουλάπα μπορεί να είναι βαθύτερα για την αποθήκευση των ελάχιστα χρησιμοποιούμενων μεγάλων συσκευών, όπως ένα ταψί, μια καφετιέρα 40 φλιτζανιών ή μικρές συσκευές.

Όλες αυτές οι ιδέες είναι όλες αρκετά απλές ώστε οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού να επιτύχουν υψηλό επίπεδο επιτυχίας και έναν πιο τακτοποιημένο και αποδοτικό χώρο κουζίνας.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.